Monique Korndörffer
Oefentherapie Cesar

06-49776001
info@cesartherapie-dieren.nl
KvK nummer: 814 306 55
AGB code: 07-470500
Hoflaan 5
6953 AL DIEREN

Directe toegankelijkheid

Schakel uw oefentherapeut op eigen initiatief in!Directe toegankelijkheid

De directe toegankelijkheid geeft patiënten de vrijheid om zelf, op eigen initiatief en zonder tussenkomst van hun huisarts, een oefentherapeut in te schakelen. De drempel verdwijnt en daardoor verbetert de toegang tot de zorg aanzienlijk.

Lees meer

Historie

Een rijke geschiedenisHistorie

Oefentherapie Cesar is vernoemd naar de grondlegster Marie Cesar (1894-1975). Mevrouw Cesar begon in 1927 te werken als docente aan de opleiding Oefentherapie Mensendieck en verdiepte zich verder in de anatomie en fysiologie.

Lees meer

Indicaties

Waarvoor heeft u mij nodig?Indicaties

U kunt bij mij terecht voor onder andere; behandeling van klachten die veroorzaakt worden door houdings- of bewegingsafwijkingen en het voorkomen/bestrijden van beroeps gerelateerde klachten.

Lees meer

 

Kwaliteit

Gedegen opleiding met brede aanpakKwaliteit

Kwaliteit staat bij de oefentherapie Cesar hoog in het vaandel. Primair staat de opleiding hiervoor garant. Een gedegen opleiding met brede aanpak. Na het behalen van de diploma, is de oefentherapeut verplicht zich continue van de ontwikkelingen in gezondheidszorg op de hoogte te houden (zowel medisch als zorgstelsel matig). Dit gaat d.m.v. bij- en nascholing.

Lees meer

Tarieven

Behandelingen in mijn praktijkTarieven

Een individuele behandeling oefentherapie Cesar duurt ongeveer 30 minuten en kost ± €30,00 (afhankelijk van uw zorgverzekering). Natuurlijk wordt dit vaak vergoed door uw zorgverzekeraar! De behandeling vindt plaats in mijn praktijk.

Lees meer

Verwijzingen

Hoe komt u bij de oefentherapeut Cesar terecht?Verwijzingen

Klik op de onderstaande knop voor een kort overzicht met veelgestelde vragen over verwijzingen en directe toegankelijkheid:

Lees meer

 

Werkwijze

Stapsgewijs naar een gezonde houdingWerkwijze

Ik bekijk de lichaamshouding en beweeglijkheid van gewrichten, maar ook spierspanning, spierkracht en natuurlijk uw beweeggewoonten. In de loop van de behandelingen ga ik dan met behulp van oefeningen werken aan het bewust worden en verbeteren van uw houding en beweging.

Lees meer

Zorgverzekering

Ik heb met alle Zorgverzekeraars een contract!Zorgverzekering

Oefentherapie Cesar wordt door de zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Behandelingen voor kinderen onder de 18 jaar worden vergoed vanuit de basisverzekering. Patiënten met een chronische indicatie, voorkomend op “de Lijst Borst”, wordt Oefentherapie Cesar vergoed vanuit de basisverzekering vanaf de 21e behandeling.

Lees meer

Cesartherapie behandelt:

ademproblematiek, schouderklachten, hoofdpijnklachten, chronische pijnklachten, stressgerelateerde klachten, slaapproblematiek, evenwichtsklachten, reumatische klachten, orthopedische klachten,  neurologische klachten en klachten tgv. zwangerschap

Lees meer

Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck